, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Στους… δρόμους και πάλι οι αγρότες!

agrotes_15oct2015_3
Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου προχώρησαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι αγρότες οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο επαρχιακό δρόμο Λάρισας-Άγιας στον κόμβο Πλατυκάμπου με τρακτέρ.
Στο σημείο αυτό, παρατάχθηκαν εκατέρωθεν του οδοστρώματος πολλά τρακτέρ και οι αγρότες εν συνεχεία πεζοί ανέβηκαν επί της ΠΑΘΕ όπου και παρέμειναν για ένα τέταρτο περίπου.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η σημερινή κινητοποίηση, αποτελεί «προειδοποίηση» από μέρους των αγροτών προς την κυβέρνηση σε σχέση με τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθούνται για τον κλάδο τους αλλά και το ασφαλιστικό.

Την κινητοποίηση διοργανώσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Νέων Αγροτών νομού Λάρισας και σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σήμερα τα τρακτέρ θα παραμείνουν στον κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και αύριο Σάββατο, οπότε στις 11 το πρωί καλούνται αγρότες από την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα να προσέλθουν στον κόμβο προκειμένου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον περεταίρω συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Οι κινητοποιήσεις θα μπουν στην τελική ευθεία μετά τις 10 Ιανουαρίου κατόπιν πανελλαδικού συντονισμού και σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό στις 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα.
Ο σχεδιασμός είναι μετά την ολοκλήρωση της αυριανής σύσκεψης τα τρακτέρ να αποχωρήσουν.