, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στρυμονικός κόλπος: Έρευνες για τον εντοπισμό 57χρονου ψαρά

Έρευνες για τον εντοπισμό 57χρονου ψαρά στην περιοχή των Κερδυλίων πραγματοποιεί από χθες το Λιμενικό σώμα, αξιοποιώντας πλωτά και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiloges.gr, πρόκειται για 57χρονο επαγγελματία ψαρά που κατάγεται από το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Στο σκάφος επέβαινε μαζί με έναν υπάλληλό του(με καταγωγή από την Αλβανία), όταν το κύμα τους χτύπησε με αποτέλεσμα ο ψαράς να πέσει στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές το περιστατικό συνέβη σχεδόν σε αβαθή, κοντά στην στεριά

Ο ίδιος ζήτησε από τον υπάλληλό του να πάει τη βάρκα σε λιμάνι και να φωνάξει τον γιο του για να βγει αυτός έξω.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 57χρονου αλλοδαπού επαγγελματία αλιέα στη θαλάσσια περιοχή ν. «ΚΕΡΔΥΛΙΩΝ» εκβολών ποταμού Στρυμόνα -Στρυμονικού κόλπου. Κατά δήλωση ιδιώτη, ο 57χρονος, λόγω απότομου κυματισμού, έπεσε στη θάλασσα από το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Ι. 313 και αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Ιερισσού και Σταυρού και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από ξηράς καθώς και αεροσκάφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

#Tags: Σέρρες

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.