, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγκεντρωμένοι οι σχολικοί φύλακες έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

sxol. fylΝέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι συγκεντρωμένοι έχουν καταλάβει μία λωρίδα στο ρεύμα καθόδου της Βασ. Σοφίας και οι αστυνομικές δυνάμεις τους καλούν να οπισθοχωρήσουν και να διαδηλώσουν στο πεζοδρόμιο.
Οι σχολικοί φύλακες καταγγέλλουν ότι παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα απορροφηθούν, δεν έχουν λάβει ακόμη μία σαφή απάντηση για το μέλλον τους.
Αν και δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη, θα επιδιώξουν να συναντηθούν μαζί του.
Αίτημά τους είναι «η επίσημη δέσμευση της τακτοποίησης όλων των σχολικών φυλάκων, σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού στις 9 Ιανουαρίου 2014».
«Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρξει θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας, όπως έχει παραδεχτεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, μή δεχόμενοι μεσοβέζικες λύσεις, θα παραμείνουμε κάτω από το υπουργείο όσο χρειαστεί διεκδικώντας την αποκατάστασή μας», διαμηνύουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός στις 13:30 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.