, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών σήμερα στην Καμάρα

καμαρα1
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιστατικό στην Ομόνοια είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Θυμίζουμε πως την ίδια ώρα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους κοντά στην παραλία για τη διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ), οπότε είναι σίγουρο πως… θα δοκιμαστούν τα νεύρα όσων επιθυμούν να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας

Η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε 5 ανήλικους και 2 ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα.

Μετά την έρευνα ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος.

Τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στοιχεία της υπόθεσης να υποβληθούν στον εισαγγελέα και παράλληλα να ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την Αστυνομία.

Το Υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο.

Γι’ αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Πάντως προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης.

ΦΩΤΟ αρχείου