, Δευτέρα
26 Φεβρουαρίου 2024

Σύγχρονος εξοπλισμός σε 26 σχολεία του δήμου Παύλου Μελά

Συγχρονος εξοπλισμος σχολείων

Με νέους διαδραστικούς πίνακες, μουσικά όργανα, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, έπιπλα, όργανα γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής εξοπλίστηκαν μεταξύ άλλων 26 χολικές μονάδες του δήμου Παύλου Μελά.

Ο δήμος παρέδωσε μέσα στο Σεπτέμβριο 800 περίπου αντικείμενα σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης της περιοχής αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διδασκαλία στην τάξη. Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για το σύνολο των ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών, βοηθώντας τόσο στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική, της αυτονομίας των ατόμων με ειδικές ικανότητες, όσο και στην προώθηση της αυτοεκτίμησης και την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 116.615 € και υλοποιείται μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) που η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε για τη χρηματοδότησή του.

«Σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης και τη διαχειριστή αρχή εντάξαμε και προμηθεύσαμε μέσω ΕΣΠΑ εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και επίπλων σε 26 σχολικές μονάδες με τμήματα ένταξης δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά και συνέχισε:

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα σχολεία αυτά, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».

Τις επόμενες μέρες ακολουθεί η παράδοση νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτοτυπικών μηχανημάτων ύψους 60.000 περίπου ευρώ.

#Tags: ΕΣΠΑ