, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύλληψη άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων στη Β. Ελλάδα

xeiropedes11
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων και πολύμηνων ερευνών, συμμετέχοντας σε επιχείρηση για τη καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων, εντόπισε χρήστη ο οποίος διακινούσε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πιο αναλυτικά, προέκυψε ότι ο παραπάνω χρήστης, τον Φεβρουάριο 2015, απέστειλε μέσω του λογαριασμού του σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, εξήντα τέσσερα (64) αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, αντάλλαξε με άλλο ανήλικο χρήστη, μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου.
Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας.
Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε διαδικτυακή σύνδεση 36χρονου ημεδαπού.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 36χρονου, σε περιοχή της Θεσσαλίας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα υποβληθεί αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.