, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Συμφωνώ και διαφωνώ με τους Χρυσαυγίτες» λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου!

arxiepiskopos-kuprou-xrisostomosΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο οποίος γιόρτασε σήμερα τα 50 χρόνια ιεροσύνης του χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τους παράνομους αλλοδαπούς «παρείσακτους» τους οποίους, όμως, αγαπάει και τους καλεί να πάνε στη χώρα τους με δικά του έξοδα.

Ερωτώμενος για τα θετικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) ανέφερε πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και να τον κατηγορήσουν.

“Τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, (χρυσαυγίτες) τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα, ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες και ο τόπος αυτός έχει τόσα προβλήματα που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα προβλήματα”, είπε.

“Συμφωνούσα μαζί τους στο ότι ήθελαν να διωχθούν οι παράνομοι”, πρόσθεσε.

“Μάλιστα με ρώτησαν τότε τι λέει το Ευαγγέλιο και είπα το Ευαγγέλιο λέει να αγαπούμε. Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους”, είπε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

“Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας, δεν θα έχουμε άλλους αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στη δική τους πατρίδα, και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους, η κυβέρνησή τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση”, επισήμανε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε, επίσης, πως δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά, και πως είναι τουλάχιστον δύο χρόνια που δεν ήρθε κοντά τους. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως εκεί που ορθοφωνούν, θα τους υποστηρίζει και εκεί που δεν θα ορθοφωνούν θα τους υποδεικνύει ότι αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό.

Στην Κύπρο, είπε, θέλουμε  να διατηρηθεί η πλουραλιστική δημοκρατία. “Έχουμε δημοκρατία και πρέπει να την περιφρουρήσουμε και δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει”, σημείωσε.

romfea

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.