, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από το έγκλημα της Marfin

MarfinΠριν από πέντε χρόνια στις 5 Μαΐου του 2010 συνέβη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συνέβη η τραγωδία στην τράπεζα  Marfin στην οδό Σταδίου.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι νεαροί σπάνε τη βιτρίνα της τράπεζας Marfin  και πετούν στο εσωτερικό της μολότοφ. Προκαλείται φωτιά. Στην αρχή κανείς δεν εκτιμά τον κίνδυνο. Τα μπλοκ των διαδηλωτών αγνοούν τη φλεγόμενη βιτρίνα και συνεχίζουν να περνούν μπροστά από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα.
Εκείνη την ώρα, στην πλατεία Συντάγματος εκρήγνυται χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ διαδηλωτές με πανό συνέχιζαν να ανεβαίνουν τη Σταδίου. Ένα λεπτό αργότερα, η φωτιά στο ισόγειο του κτιρίου φούντωσε και από τα ανοιχτά παράθυρα του β΄ ορόφου άρχισε να βγαίνει πυκνός καπνός. Στο μικρό μπαλκόνι στην πρόσοψη του νεοκλασικού στριμώχθηκαν τέσσερις ή πέντε εργαζόμενοι προσπαθώντας να αναπνεύσουν, ενώ άλλοι που δεν χώρεσαν εκεί άνοιξαν διάπλατα τις μπαλκονόπορτες.
 
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.