07:57, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Συμβολική… κηδεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

kidia4
Συμβολική… κηδεία πραγματοποιούν από το πρωί σε κεντρική οδό της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι του νομού.
Ο λόγος για τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην οδό Δωδεκανήσου, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ προκειμένου να κηδέψουν το… ασφαλιστικό.
Η πρωτότυπη αυτή μορφή διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι στις επιχειρούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως ήταν φυσικό κέντρισε το ενδιαφέρον περαστικών και όχι μόνο!
«Η σημερινή κινητοποίηση είναι για το… αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Συμβολικά το κάνουμε στον ΟΑΕΔ γιατί η κυβέρνηση ανακοινώσε ότι η ανεργία μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο στον κλάδο, ενώ στην πραγματικότητα μαστίζει τον χώρο μας. Ζητούμε και απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όχι προγράμματα κοινωφελής εργασίας και βάουτσερ, διότι έτσι οι συνάδελφοί μας δε θα βγουν ποτέ στη σύνταξη», σημειώνει στο karfitsa.gr o πρόεδρος του  συνδικάτου οικοδόμων Ν. Θες/νίκης, συνδικάτου κατεργασίας ξύλου και σωματείου μισθωτών τεχνικών Μακεδονίας, Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας. Όπως τονίζει ο ίδιος, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.
 
kidia3 Kidia2 kidia1
Ελ. Καρ.