, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη 36χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μετά κινηματογραφική καταδίωξη

Δικογραφία σε βάρος 36χρονου άντρα για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, βία κατά δικαστικών και άλλων υπαλλήλων, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες Τετάρτη, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν δύο οχήματα να κινούνται στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, οι οδηγοί των οποίων, στα διόδια Ασπροβάλτας έσπασαν την μπάρα ασφαλείας και ανέπτυξαν ταχύτητα. Σε φωτεινά και ηχητικά σήματα προκειμένου να σταματήσουν για έλεγχο, οι οδηγοί δεν συμμορφώθηκαν και στο ύψος του χωριού Νυμφόπετρα χωρίστηκαν ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές.

Το ένα όχημα, στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκε σε χωματόδρομο της περιοχής, όπου ο οδηγός ενώ επιχείρησε να διαφύγει πεζός, συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν οκτώ 8 αλλοδαποί, 3 απ’ αυτούς στον χώρο αποσκευών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Το δεύτερο όχημα εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή μετά το χωριό Νυμφόπετρα, στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου βρέθηκαν δύο 2 αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα μεταφοράς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και πτυσσόμενο μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο οδηγός του δεύτερου οχήματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.