, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη αστυνομικός σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικός, πρώην φρουρός του βουλευτή της  Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, στον οποίο ανήκαν το πηλήκιο, το κράνος και οι καλαμίδες που βρέθηκαν μετά από αστυνομική έρευνα συνελήφθη στο Αγρίνιο.

Παράλληλα στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ασπίδες, δύο κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, τρεις ξύλινες ράβδοι, πέντε στειλιάρια και ένα τσεκούρι.

Να σημειώσουμε πως είναι ο ίδιος αστυνομικός, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα γιατί συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Σε βάρος του έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης από το Σώμα.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε δοθεί εντολή να διερευνηθεί σε βάθος αν αστυνομικοί που διατέθηκαν στη φρουρά βουλευτών της Χρυσής Αυγής είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στα πρόσφατα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, ο συγκεκριμένος συνοδός φέρεται να είχε συμμετοχή και για το λόγο αυτό όχι μόνο τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης από το Σώμα.

Για τα επεισόδια που έγιναν σε Αθήνα και Μεσολόγγι με απόφαση του υπουργείου, όλοι οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποσύρονται ενώ αστυνομικοί θα διατεθούν μόνο για τη φύλαξη του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου και τη φύλαξη των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου προκαλώντας ζημιές σε πάγκους παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.