, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με… χειροπέδες αρχαιοκάπηλος (ΦΩΤΟ)

unnamed

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης- με διευθυντή τον Δημήτριο Μπουραζάνα- και συγκεκριμένα από το τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων που μετά από συστηματική έρευνα κατάφερε να πιάσει στα «δίχτυα» του έναν 59χρονο αρχαιοκάπηλο που είχε στην κατοχή του χρυσά αριστοτεχνήματα και ημιπολύτιμους λίθους.
Περίτεχνα χρυσά κοσμήματα και ημιπολύτιμοι λίθοι της ύστερης ρωμαϊκής ή παλαιοχριστιανικής περιόδου, ήταν η λεία του επιτήδειου δράστη που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές πριν από λίγες ημέρες. Μετά από επισταμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως ο δράστης έκρυβε τα τιμαλφή, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στη σοφίτα του σπιτιού του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Πρόκειται για έναν 59χρονο που κατείχε παράνομα και απέκρυπτε σε δερμάτινες θήκες κάτω από τη στέγη του διαμερίσματός του, τα χρυσά αριστοτεχνήματα και τους ημιπολύτιμους λίθους. Από τις αστυνομικές αρχές είναι προς διερεύνηση η σύσταση του μετάλλου, η προέλευσή του καθώς και η αξία των κοσμημάτων.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη δύο χρυσά σκουλαρίκια, μία χρυσή ασπιδίσκη με εντεθειμένους ημιπολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια, πέντε τεμάχια με ημιπολύτιμους λίθους, δύο στριφτά βραχιόλια και ένα επίμηκες χρυσό έλασμα. Επιπλέον, στο εσωτερικό του σπιτιού του 59χρονου αρχαιοκάπηλου βρέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα ζευγάρι ακουστικών. Τέλος, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν δύο ομάδες χρυσών φυλλόσχημων τεμαχίων, ένα χρυσό δαχτυλίδι και τεμάχια σπειρομαιάνδρων με στοιχεία κοκκίδωσης για τα οποία αναμένεται γνωμάτευση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ οι κατασχεθείσες αρχαιότητες απεστάλησαν αρμοδίως για φύλαξη, εξέταση και τελική εκτίμηση. Σε βέρος του 59χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 unnamed (2)

unnamed (3)

  arxaiokapiloi3 arxaiokapiloi4 arxaiokapiloi5 arxaiokapiloi6 arxaiokapiloi7

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.