, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθησαν 37 άτομα στη Θεσσαλονίκη!

συλληψεις αλλοδαπων
Συνελήφθησαν 37 άτομα στη Θεσσαλονίκη και βεβαιώθηκαν πέντε πταισματικές παραβάσεις σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων, διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στο πολεοδομικό συγκρότημα.
Αναλυτικότερα, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας, Αστυνομίας, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

  • επτά άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατείχε σακούλα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 106 γραμμαρίων.
  • δύο άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Πρόκειται για 35χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για Απάτη και Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος, για Ληστεία.
  • δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί σημάτων. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς ηλικίας 46 και 35 ετών, οι οποίοι πουλούσαν απομιμητικά προιόντα.
  • ένα άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν 379 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, 31 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία των προαναφερόμενων ειδών.
  • ένα άτομο, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.
  • δύο άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.
  • ένα άτομο, προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς λειτουργούσε πισίνα για την οποία είχε πραγματοποιηθεί οριστική σφράγιση από τον αρμόδιο Δήμο.
  • ένα άτομο, διότι λειτουργούσε κατάστημα στερούμενο σχετικής άδειας από την αρμόδια Αρχή.
  • ένα άτομο για παράβαση Νόμου Περί Ρύθμισης Αγοράς Παιγνίων και άλλων διατάξεων.
  • 19 άτομα καθώς στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν πέντε πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.