, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεχίζονται οι παραβάσεις σε παιδότοπους στο Ηράκλειο

paid
 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας σε παιδότοπους στο Ηράκλειο. Μάλιστα, βεβαιώνονται και παραβάσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. 

Όμως, όπως αναφέρει το flashnews, η δημοτική Αρχή δεν προχωρά στο σφράγισμα των παιδότοπων που λειτουργούν παράνομα ή κάτω από συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για τα μικρά παιδιά που παίζουν χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και οι έλεγχοι είναι αυστηροί και τα πρόστιμα ιδιαιτέρως τσουχτερά αφού σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τα 10.000 ευρώ, οι ιδιοκτήτες των παιδότοπων συνεχίζουν να παρανομούν εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών, χωρίς τους γονείς να γνωρίζουν τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει κάθε γωνιά του χώρου όπου πιστεύουν ότι παίζει το παιδί τους με ασφάλεια.

Πληροφορίες από πηγές της τοπικής αστυνομίας θέλουν να γίνονται έλεγχοι και μάλιστα αυστηροί όχι μόνο σε παιδότοπους για τους οποίους έχουν γίνει καταγγελίες, αλλά σε όλους τους χώρους που λειτουργούν μέσα σε εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία. 

Ωστόσο, όπως φαίνεται η δημοτική Αρχή που είναι και η αρμόδια για τη σφράγιση των καταστημάτων δεν προχωρά στις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.