, Σάββατο
26 Νοεμβρίου 2022

Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμά Γέρμανο, τον Διοικητή του τμήματος Τροχαίας Θέρμης κ. Λαγοθεόδωρο Χάρη, τον Γενικό Διευθυντή Προγραμματισμού και Υποδομών κ. Απόστολο Γιάντση, τον Διευθυντή Τεχνικών έργων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστο Κραβαρίτη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Αγγελίδη.


Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνεργασία των υπηρεσιών αναφορικά με την συντήρηση του οδικού δικτύου.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης συγκάλεσε την σύσκεψη για να συζητηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες  και  στοχευμένες παρεμβάσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κοινό στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε:  «Επενδύουμε στην οδική ασφάλεια καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι αξία υψίστης σημασίας. Οι υπηρεσίες μας εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για την υλοποίηση νέων ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων και κατασκευών διαζωμάτων. Η συνεργασία με την Τροχαία είναι σημαντικό κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού για την βελτίωση του οδικού δικτύου, την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την βελτίωση της σήμανσης.  

Η κ. Πατουλίδου ζήτησε από τους αρμόδιους να υποδείξουν σημεία του οδικού δικτύου που χρήζουν παρεμβάσεων προκειμένου να αναβαθμιστούν.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων της Τροχαίας, ενισχύοντας τον πρόσφατα με δύο συνεργεία Άμεσης Επέμβασης σε τέσσερις κομβικούς οδικούς άξονες.