, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Τα αποκαΐδια έφτασαν μέχρι τη… θάλασσα της Χαλκιδικής!(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΗ / Του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Ώρες αγωνίες έζησαν χθες κάτοικοι, τουρίστες και επαγγελματίες στη ΒΑ Χαλκιδική μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στην τοποθεσία Κομίτσα, ανάμεσα δηλαδή από τους οικισμούς των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η κατάσβεση της κατέστη δύσκολη, καθώς η εστία βρισκόταν και σε δυσπρόσιτο σημείο.
Η συνδρομή όμως των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου καναντέρ, βοήθησε ώστε να τεθεί τελικά υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ουρανούπολη οι πύρινες γλώσσες έφτασαν κοντά στα πρώτα ξενοδοχεία και σπίτια, χωρίς όμως να απειλήσουν τελικά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε επιφυλακή τις επόμενες ώρες προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση αναζωπύρωσης, κάτι που συνέβη σήμερα το μεσημέρι και αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά.
Δείτε φωτό από την αυτοψία του karfitsa.gr:
kammena-ouranoupoli (1) kammena-ouranoupoli (2) kammena-ouranoupoli (8) kammena-ouranoupoli (7) kammena-ouranoupoli (6) kammena-ouranoupoli (5) kammena-ouranoupoli (4) kammena-ouranoupoli (3) kammena-ouranoupoli (9)