, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αντιδράσεις!

xyta-mavroraxi
Στις 25 Νοεμβρίου 2015 στις 9:30 το πρωί αναμένεται να συζητηθούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος Λαγκαδά στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση των υπολοίπων δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται τις επόμενες ημέρες υπογράφουν δυο αντιδήμαρχοι της περιοχής και ένας κάτοικος.
Σε ό,τι αφορά το ΧΥΤΑ πάντως, στο παρελθόν η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ενημέρωσε σε ειδική συνεδρίαση για τη λειτουργία του τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης. «Σε άλλες περιφέρειες πέφτουν πρόστιμα από την ΕΕ για ανενεργούς και ενεργούς Χώρους Ανεξέλεγκτης Άντλησης Απορριμμάτων. Στην Κεντρική Μακεδονία κοιτάμε να είμαστε συντεταγμένοι με τη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους» αρκέστηκε να δηλώσει στην Karfitsa ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης.
Ενοχλημένος με αυτή την εξέλιξη εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου. «Σε προηγούμενη ανάλογη περίπτωση σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Καραγιάννης μας έδωσε τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα λειτουργεί μονομερώς αλλά θα λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν με διάλογο και συνεργασία. Με λύπη διαπιστώνω ότι δεν κρατούν το λόγο τους και ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να εκβιάζουν καταστάσεις και να ωθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο. Η ΠΕΔΚΜ καλεί το δήμαρχο Λαγκαδά και το δήμο Λαγκαδά να εγκαταλείψει αυτές τις πρακτικές που έρχονται από παλιά. Όλοι γνωρίζουν την προϊστορία του θέματος. Αυτά προς το παρόν…» καταλήγει ο κ. Κυρίζογλου.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά το ΦΟΔΣΑ και ζητά να σταματήσει να δουλεύει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης επειδή, όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της περιοχής έχουν σημειωθεί παραβάσεις. «Υπάρχει ζήτημα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Αυτό που ζητούμε είναι να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του έργου και να νιώθουν οι κάτοικοί μας ότι προστατεύεται η δημόσια υγεία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν μπαίνουμε σε καμία λογική αντιπαλότητας» δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά και μας παρέπεμψε στον κ. Ηλία Στόιο. «Κάναμε τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του ΦΟΔΣΑ και ζητάμε να κλείσει ο ΧΥΤΑ. Ας αντιδρούν οι υπόλοιποι δήμαρχοι. Εμείς έχουμε το πρόβλημα. Δεν το αντιμετωπίζει ο δήμος Θέρμης ή ο δήμος Θερμαϊκού. Το αντιμετωπίζουν οι δικοί μας κάτοικοι» καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του δήμου Λαγκαδά.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.