, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα έργα του μετρό φέρνουν απολύσεις…φαρμακοποιών

 
metro
 
Της Φρόσως Βαρβάρα
Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ έστειλαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ο λόγος είναι τα έργα του μετρό σε όλη την πόλη και συγκεκριμένα στις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία αλλά και Δελφών. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι φαρμακοποιοί έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα όπως και άλλες επιχειρήσεις από τα έργα. Όπως λένε αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Βεβαια σε αυτό συνετέλεσαν και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συσσωρευμένα από το 2011 χρέη κάποιων από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν πως προσανατολίζονται σε απολύσεις προσωπικού προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων τους και καλούν τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
“Τα φαρμακεία έχουν φτάσει σε μια κατάσταση απελπιστική”επισημαίνει ο γραμματέας του ΦΣΘ Διονύσης Ευγενίδης και συνεχίζει”ζητάμε από τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ αν μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα έργα του μετρό.Στείλαμε την επιστολή για να πιέσουμε.”
Σύμφωνα με τον κύριο Ευγενίδη ο αριθμός των φαρμακείων που πλήττονται από τα εργοτάξια ανέρχεται στα 30.”Από αυτά τα φαρμακεία πολλοί υπάλληλοι κινδυνεύουν να απολυθούν.Ας πούμε για παράδειγμα στο κέντρο τα φαρμακεία απασχολούν 2 με 3 υπαλλήλους ενώ όσο πάμε προς ανατολικά  ο αριθμός μειώνεται”καταλήγει ο κύριος Ευγενίδης.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής
ΠΡΟΣ: Διοικητή ΟΑΕΔ κ. Θ. Αμπατζόγλου
Κύριε Διοικητή
Όπως γνωρίζετε, τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική ύφεση, έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στα εργοτάξια κατά μήκος του άξονα κατασκευής (Μοναστηρίου, Εγνατία, Δελφών κλπ), σε κλείσιμο και τις υπόλοιπες σε απόγνωση.
Μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών είναι και αρκετά φαρμακεία της δύναμης του Συλλόγου μας που αντιμετωπίζουν αξεπέραστα προβλήματα ρευστότητας, καθώς αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συσσωρευμένα από το 2011 χρέη κάποιων από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
Αποτέλεσμα των δυσκολιών αυτών είναι, οι πληγόμενοι από τα έργα φαρμακοποιοί να προσανατολίζονται σε απολύσεις προσωπικού, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.
Σας καλούμε να προβείτε σε όποιες ενέργειες κρίνετε άμεσα υλοποιήσιμες στον τομέα ευθύνης σας, προκειμένου να ανακουφίσετε τους τόσο βάναυσα και επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πληγέντες συναδέλφους μας και λοιπούς επαγγελματίες.
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.
 
Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
 
Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος Ευγενίδης
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.