, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων – Αλαλούμ με τις αναστολές όσων εργάζονται σε μονάδες φροντίδας

EUROKINISSI

Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 1.000.

Ιδιαίτερα, για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας ισχύει η απαλλαγή της επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για όλες τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στις πυρόπληκτες είτε όχι.
Οι αιτήσεις μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις 1.400. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αιτούντες θα μπορέσουν αν τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους μόνο την ίδια μέρα της αίτησης.
Τα ποσά των αποζημιώσεων έχουν ως εξής:Για τις κατοικίες τα ποσά κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το εύρος της καταστροφής.
Για τις επιχειρήσεις, από 5.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ.

Με την αίτηση μπορούν να ζητήσουν:

• Στεγαστική συνδρομή
• Αποζημίωση οικοσκευής
• Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ
• Αποζημιώσεις εξοπλισμού

Οι αποζημιώσεις των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ.
Για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον ΟΑΕΔ θα λάβουν επίδομα ανεργίας πέντε μηνων, που υπολογίζεται σε 1.996,25 ευρώ+10% προσαύξηση για κάθε μέλος.
Αποκλειστικά για τη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα για τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού θα δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις, είτε έχουν πληγεί είτε όχι, να θέτουν το προσωπικό τους σε τρίμηνη αναστολή και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 534 ευρώ μηνιαίως.
Επιπλέον, παρατείνεται η χρήση του κουπονιού του κοινωνικού τουρισμού στη Βόρεια Εύβοια μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και αναστολή εργασίας

Από σήμερα τίθονται σε αναστολή οι εργαζόμενοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης. Από την 1η Σεπτεμβρίου ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικούς για όσους εργάζονται στο σύστημα υγείας.
Μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε γυναίκα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το δικαστήριο έκρινε με προσωρινή απόφαση ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι συνταγματικό.
 

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.