, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα μηνύματα των θρησκευτικών ηγετών για το Πάσχα

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ (EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η επισήμανση ότι «Ο Θεός Λόγος με την Ανάστασίν Του αφθαρτοποίησε και εθέωσε τον τετραυματισμένον και αμαυρωμένον από την αμαρτίαν κατ’ εικόνα Θεού πλασθέντα άνθρωπον, και έδωκεν εις αυτόν και πάλιν την δυνατότητα του καθ’ ομοίωσιν, του οποίου απεστερήθη διά της παρακοής» εμπεριέχεται στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Άγιο Πάσχα.
Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄
«Ας βάλουμε λίγο μόνο από το προζύμι της εν Χριστώ αγάπης. Έχει τόση δύναμη αυτό το προζύμι που θα ανακουφίσει τον πόνο και την απελπισία του κόσμου αυτού» παροτρύνει, μεταξύ άλλων, στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος
«Ανάσταση είναι η έξοδος από κάθε μορφής δουλεία στην ελευθερία, έξοδος από τον μέγιστο εχθρό θάνατο στην ανέσπερη ζωή» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο Πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.
Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄
«Υγείαν, ειρήνην, ευστάθειαν, ευημερίαν και χαρμόσυνον αναστάσιμον πασχάλιον περίοδον, αναφωνούσα εν χαρά ανεκλαλήτω “Χριστός Ανέστη”», εύχεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ στο μήνυμά του για το Πάσχα.
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
Η ευχή «ας είναι το φετινό Πάσχα μια έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια, από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής» συνοδεύει το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για το Πάσχα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: eurokinissi.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.