, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχθηκαν 15.500 μαθητές

Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου περισσότερους από 15.500 μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022.

Το Τμήμα Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον υπόλοιπο υπηρεσιακό μηχανισμό του δήμου προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ουσιαστικές ενέργειες, παρεμβάσεις και συντηρήσεις, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και υγιεινή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό.

Με τον κατάλληλο συντονισμό από την Αντιδημαρχία Παιδείας και σε άριστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων προσφέρθηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και υγιεινής (αντισηπτικά διαλύματα, τροχήλατες σφουγγαρίστρες, υγρό γενικού καθαρισμού και τζαμιών, χλωρίνες, πανάκια καθαρισμού με μικροΐνες, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χειροπετσέτες, σακούλες απορριμμάτων. κ.α.), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και να τηρηθούν οι οδηγίες και οι κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση 96 σχολικών καθαριστριών / καθαριστών στα σχολεία του δήμου μας, ώστε να εξασφαλιστεί ο καθημερινός καθαρισμός των αιθουσών και των υπόλοιπων σχολικών χώρων. Σε όλες τις καθαρίστριες μοιράστηκαν μέσα ατομικής προστασίας, ρούχα, γάντια, μάσκες ώστε να ξεκινήσουν την εργασία τους με τα απαραίτητα για την ασφάλειά τους.

Σε ετοιμότητα και οι σχολικοί τροχονόμοι, οι οποίοι για μια ακόμη σχολική περίοδο θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και των συνοδών τους από τις σχολικές μονάδες. Μάλιστα, με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου σεμινάριο για να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις από τους ειδικούς της Τροχαίας.

Οι Σχολικές Επιτροπές μερίμνησαν για την αναβάθμιση του internet των σχολείων για ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ ενισχύθηκαν σχολικές βιβλιοθήκες με νέα βιβλία.