, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα σκουπίδια έχουν «πνίξει» τη νέα παραλία! (ΦΩΤΟ)

skoupidia 5
DSC_3988
Του Ηλία Μπουρμπούλα/ Φωτορεπορτάζ Σοφία Δρακοπούλου
Εικόνες ντροπής αντικρίζουν καθημερινά πολίτες και τουρίστες της Θεσσαλονίκης.  Διότι σύμφωνα με την δημοτική υπάλληλο της υπηρεσίας καθαριότητας υπάρχουν «σοβαρές  ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στην  υπηρεσία  καθαριότητας». Ένα γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.
skoupidia_2Στο ρεπορτάζ του Karfitsa.gr δηλώνει τα εξής μια δημοτική υπάλληλος  στην υπηρεσία καθαριότητας: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζεύει καθημερινά τα σκουπίδια, όταν όμως  έχει προσωπικό. Πριν από δύο εβδομάδες απολύθηκαν περίπου 400 εργαζόμενοι  διότι έληξε η οκτάμηνη σύμβαση τους με το Δήμο. Πλέον έχουμε απομείνει πολύ λίγα άτομα για να βγάλουμε εις πέρας το εγχείρημα  της  περισυλλογής των σκουπιδιών. Τώρα εργαζόμαστε περίπου 350 με 380 άτομα και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις ανάγκες της πόλης όπως στην αποκομιδή, στο σάρωμα, στην  καθαριότητα εσωτερικών χώρων, και την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων».
skoupidia_3Πριν υπάρξει αυτό το μεγάλο κενό στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου η δημοτική υπάλληλός αναφέρει ότι «καθημερινά υπήρχαν τρεις βάρδιες… η βραδινή βάρδια πλέον έχει καταργηθεί ενώ η πρωινή και η μεσημεριανή πλέον υπολειτουργούν.  Μέχρι πρότινος περνούσε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα άνθρωπος με τρίκυκλο του δήμου και έκανε την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ενώ τώρα μπορεί να περνάει μόνο μια φορά την ημέρα και για το λόγο αυτό υπάρχει η εικόνα αυτή».
Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας Θανάσης Παππάς στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο επιβεβαίωσε το πρόβλημα δηλώνοντας τα εξής: «Έχει μείνει η μισή υπηρεσία καθαριότητας. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Εμείς ζητούμε να παραταθούν οι συμβάσεις μέχρι και 31/12. Για αυτό λοιπόν… πρέπει να ξέρουμε τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητος μεν  αλλά αφετέρου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε δύο τέρμινα μέχρι τις 31/12 του 2015, να επιβεβαιώνουμε τις ανάγκες για προσωπικό.
kopela
Η Αναστασία Χ. δηλώνει ότι «Συνήθως η εικόνα της παραλίας είναι πιο καθαρή. Είναι μια άσχημη εικόνα για ένα όμορφο διαμορφωμένο χώρο. Θα έπρεπε να είναι πιο ωραία η εικόνα την οποία αντικρίζουν οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες της πόλης».
 «Είναι μια απαράδεκτη εικόνα για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Δε θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η εικόνα των σκουπιδιών καθώς αποτρέπει τον κόσμο να απολαμβάνει την βόλτα του.  Καλό θα ήταν τα απορρίμματα να συλλέγονται πιο τακτικά. Είναι μια αποκρουστική εικόνα για όλους όσους χαλαρώνουν στην παραλία όπως τους τουρίστες και τους φοιτητές». αναφέρει ο Βασίλης Χ.
DSC_4014

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.