ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ταχιάος για Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο συρμός πληροφορεί το κέντρο ελέγχου 10 φορές το δευτερόλεπτο πού βρίσκεται – Τι είπε για το λογότυπο

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
16/11/2024
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο πρώτος βανδαλισμός πριν καν γίνουν τα εγκαίνια!

Για το λογότυπο του Μετρό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, στην εκπομπή «Update» του ΕΡΤNews, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι μια κουβέντα η οποία, έχει τα χαρακτηριστικά της υπερβολής».

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε αρχικά σχετικά με το λογότυπο πως, «η αισθητική είναι κάτι πολύ υποκειμενικό». Όπως είπε, «αυτό το οποίο είναι σίγουρο, είναι πως ό, τι και να ερχόταν, είμαι απολύτως βέβαιος, θα προκαλούσε συζητήσεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Και είμαι σίγουρος ότι ένα έργο τόσο φορτισμένο όσο το μετρό της Θεσσαλονίκης, είναι σίγουρο ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα συγκέντρωνε αντιδράσεις».

Ταυτόχρονα, τόνισε πως δεν θα μπορύσε να υπάρξει μεγαλύτερη επικοινωνιακή επιτυχία από την συζήτηση που έγινε με το λογότυπο. «Είναι το πιο αναγνωρίσιμο λογότυπο στη χώρα αυτή τη στιγμή», τόνισε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε πως «πλέον έχει απασχολήσει πάρα πολύ την δημοσιότητα, υπερβολικά σε σχέση με το πραγματικό».

Με το Μετρό Θεσσαλονίκης να λειτουργεί χωρίς οδηγό, γεννώνται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλειά του. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Ταχιάος, «το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει το εξής χαρακτηριστικό: Δέκα φορές το δευτερόλεπτο ο συρμός πληροφορείτο κέντρο ελέγχου και τους υπόλοιπους συρμούς πού ακριβώς βρίσκεται. Στην Αθήνα, δεν συμβαίνει αυτό».

Τόνισε επίσης πως, «έχει πάρα πολλές παραμετροποιήσεις οι οποίες επιτρέπουν να υπάρχουν πάρα πολλά επίπεδα ασφαλείας. Οι πιθανότητες να συμβεί ένα σφάλμα είναι μία περίπτωση στα 100.000 χρόνια. Το σύστημα αυτό υπάρχει ήδη σε 48 Μετρό στον κόσμο σε. Εδώ και 40 χρόνια και δεν έχει δημιουργηθεί ένα επεισόδιο».

Related Post

Εφιάλτης για ανήλικη στη Θεσσαλονίκη – Την είχε αρπάξει 24χρονος, της έδινε ναρκωτικά και τη βιάζε

Σέρρες: 17χρονη μαθήτρια κατήγγειλε τον καθηγητή της για παρενόχληση – Συνελήφθη ο 62χρονος

Στην περιδίνηση της ενδοοικογενειακής βίας η Θεσσαλονίκη

Ευθ. Λέκκας για σεισμό στη Σκύρο: Παρακολουθούμε το φαινόμενο – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σχεικά με το αν θα υπάρχουν και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης ώρες αιχμής, ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι, «σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουμε με 3,5 λεπτά χρόνο απόσταση, θα κατέβει στα 2,5 και η τελική εφικτή απόσταση είναι το ενάμισι λεπτό.

Αν κάθε ενάμισι λεπτό περνάει συρμός, υπάρχει η δυνατότητα της μεταφοράς 18.000 επιβατών ανά ώρα, ανά κατεύθυνση, σε ώρα αιχμής. Αυτό μπορεί κανένας να πει ότι είναι εφικτό σε σχέση με τη ζήτηση που αναμένουμε, που είναι περίπου 15.500 επιβάτες στη γραμμή μεταξύ Πανεπιστημίου και Σιντριβάνι, αλλά θα το δούμε στην πράξη.

«Πρέπει να κάνουμε έργα με τα οποία θα αποσυμφορηθούν βασικές αρτηρίες»

Τέλος, ο κ. Ταχιάος μίλησε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κίνηση στην Αθήνα, εξηγώντας πως, «αυτό το οποίο έχει αυξηθεί πολύ είναι ο όγκος των αυτοκινήτων. Δηλαδή διάβαζα χθες ότι ταξινομήθηκαν περίπου 78.000 αυτοκίνητα τα οποία έχουν αγοραστεί με leasing. Αυτό είναι ένα τρομακτικό νούμερο και δίνει πάρα πολύ μεγάλη κυκλοφορία στην πόλη. Προφανώς έχουν αυξηθεί τα αυτοκίνητα, έχει αυξηθεί η ζήτηση».

Εξήγησε οτι, «αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έργα με τα οποία θα αποσυμφορηθούν βασικές αρτηρίες, όπως είναι ο Κηφισός. Μία λύση η οποία θα εξετάσουμε είναι η σύνδεση Ελευσίνας Οινόης, ένας δρόμος ο οποίος έχει προταθεί. Δεν υπάρχουν γενικώς άμεσες λύσεις».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «κάτι το οποίο δουλεύουμε αυτή την εποχή με την Περιφέρεια, είναι παρεμβάσεις πάνω στον Κηφισό, οι οποίες θα εξασφαλίσουν με αλλαγή των συνθηκών, μια σταθερή μόνιμη διατομή στην οδό».

Tags: ΘεσσαλονίκηΜετρό Θεσσαλονίκης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Άμφισσα: Κάθειρξη 10 ετών σε 75χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη
Θεσσαλονίκη

Εφιάλτης για ανήλικη στη Θεσσαλονίκη – Την είχε αρπάξει 24χρονος, της έδινε ναρκωτικά και τη βιάζε

Η 13χρονη εντοπίστηκε στο πλαίσιο αναζήτησης της έπειτα από δήλωση εξαφάνισης κι ενώ συγκροτήθηκε από την αστυνομία ειδική ομάδα για...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
10/01/2026
Φρίκη στην Αθήνα: Συνελήφθη 44χρονος που βίαζε τη 16χρονη φίλη του γιου του
Ελλάδα

Σέρρες: 17χρονη μαθήτρια κατήγγειλε τον καθηγητή της για παρενόχληση – Συνελήφθη ο 62χρονος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Σερρών η σύλληψη ενός 62χρονου καθηγητή λυκείου, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου, ύστερα...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
19/12/2025
Next Post
Επιστημονική αποκάλυψη: Αυτό το πλάσμα θα κυβερνήσει τη Γη αν πεθάνει η ανθρωπότητα

Επιστημονική αποκάλυψη: Αυτό το πλάσμα θα κυβερνήσει τη Γη αν πεθάνει η ανθρωπότητα

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
10/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa