11:05, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Ταϊζουν φαντάρους με χαλασμένο φαγητό σε στρατόπεδο στην Καλαμάτα!

fantaroi1

Ανησυχία προκαλούν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες  στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα φαντάροι αναγκάζονται να καταναλώσουν χαλασμένο φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα φαντάροι καταγγέλλουν μέσα από το δίκτυο Σπάρτακος:

«Το φαγητό που παρέχει η υπηρεσία στα εστιατόρια είναι τις περισσότερες φορές λίγο καθώς και το φαγητό που πάει στα φυλάκια δεν είναι αρκετό ώστε να βγουν μερίδες για όλους.

Επίσης η ποιότητα του φαγητού είναι κάτω του μετρίου (άλλες φορές καμένα και άλλες ωμά).

Τα παραπάνω οδηγούν τους στρατιώτες να τρώνε είτε από το ΚΨΜ είτε να παραγγέλνουν απ’ έξω επιβαρύνοντας έτσι τα έξοδά τους κατά πολύ.

Στη μονάδα δεν υπάρχει πόσιμο νερό (!!!), οπότε χρειάζεται να αγοράζεις καθημερινά εμφιαλωμένο (ενώ θα έπρεπε να το παρέχει η υπηρεσία).

Σε κάποιες μονάδες υπάρχει ψύκτης με νερό από πηγές, αλλά οι φιάλες δεν αλλάζονται και πολλές φορές περνάνε μέρες χωρίς να ξαναγεμιστούν.

Και αυτά τα έξοδα θα πρέπει υποτίθεται να καλύπτονται από τα 8,62 ευρώ που δίνουν μηνιαίως!

Η έλλειψη σε στρατιώτες σχεδόν σε όλες τις μονάδες αναλογικά με τις υπηρεσίες της έχει αποτέλεσμα να μην έχουν έξοδο οι φαντάροι για πολλές μέρες και να κάνουν διπλό-υπηρεσίες.

Οι εγκαταστάσεις είναι σε άθλια κατάσταση και ειδικά τα κτίρια που διαμένουν οι στρατιώτες είναι κακοδιατηρημένα (σπασμένα, γεμάτα υγρασία).

Αντίστοιχες καταγγελίες, και όσον αφορά το φαγητό και όσον αφορά στην «μισή αρχοντιά» της καθαριότητας, κάνουν και φαντάροι από άλλα στρατόπεδα, όπως το 9ο Σύνταγμα Πεζικού (Καλαμάτα), όπου μάλιστα σε μία περίπτωση δόθηκε ακόμα και χαλασμένο φαγητό».

ΠΗΓΗ: armynews.gr