ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τέμπη: Σε δίκη την Δευτέρα δύο γιατροί στον Βόλο για αδικαιολόγητη αναρρωτική στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
27/03/2024
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Τέμπη: «Έχασα ένα μέρος του εαυτού μου στο τρένο, παίρνω φάρμακα για να ανταπεξέλθω» – Συγκλονίζει ο 21χρονος επιζών, Δημήτρης Κωσταρέλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Την Δευτέρα 1η Απριλίου πρόκειται να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημ. Νικολάου, λίγες μόλις ώρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο τότε διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ο Επιμελητής της Νευροχειρουργικής Αθ. Μανιώτης και ο ίδιος ο Επιθεωρητής, ο οποίος πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας η προσωρινή κράτησή του μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Απέχουν» από την συνύπαρξη με τον Νίκο Χαυτούρα οι νευροχειρουργοί

Ο K. Χαυτούρας επέστρεψε στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά από ένα χρόνο αργίας και αναμένει την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου ωστόσο ήδη από τους 4 νευροχειρουργούς του Αχιλλοπούλειο, ο ένας δήλωσε παραίτηση για να μεταναστεύσει στην Αγγλία και ο δεύτερος πήρε αναρρωτική ενός μήνα, διαμηνύοντας στην διοίκηση πως η «συνύπαρξη» δεν γίνεται αποδεκτή.

Μέσα στο τμήμα η κατάσταση είναι τεταμένη ενώ ο κ. Μανιώτης έλαβε τριήμερη άδεια και άφησε να εννοηθεί πως θα εξετάσει τι θα πράξει στο εξής, εάν η «συγκατοίκηση» συνεχιστεί.

Το κατηγορητήριο εναντίον των δύο γιατρών για δήθεν αναρρωτική

Σύμφωνα με το gegonotanews και όπως αναγράφει το κατηγορητήριο ο κ. Χαυτούρας κατηγορείται ότι με πρόθεση προκάλεσε την απόφαση του κ. Μανιώτη για την χορήγηση της άδειας και, συγκεκριμένα, ενεργώντας με πειθώ και παραινέσεις έπεισε τον διοικητικό υφιστάμενό του να δώσει ψευδή βεβαίωση.

Related Post

Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και εξαπάτησε ηλικιωμένη στην Ημαθία – Άνω των 80.000 ευρώ η λεία – Δυο συλλήψεις

Δωρίζουν δέντρα και καθαρό αέρα

Καύσιμα-φωτιά: Πόλεμος, φόροι και στρεβλώσεις κρατούν την Ελλάδα στην κορυφή της ακρίβειας

Στη Σκιά της Θέμιδος

Ο ίδιος δεν υπέβαλε σε ουδεμία εξέταση τον Επιθεωρητή και επομένως δεν μπορούσε να βεβαιώσει την ύπαρξη ή και την έκταση πιθανού νευροχειρουργικού προβλήματος του τελευταίου, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τον διευκολύνει να απουσιάσει από την εργασία του ως Σταθμάρχης του ΟΣΕ.

Ο κ. Μανιώτης από την πλευρά του κατηγορείται ότι με τις ταυτόχρονες ιδιότητες του Επιμελητή Α΄ της Νευροχειρουργικής Κλινικής, του εφημερεύοντος γιατρού και του επιβλέποντος του Εξωτερικού Ιατρείου της συγκεκριμένης κλινικής, υπέγραψε ψευδή ιατρική γνωμάτευση, με βάση την οποία ο Επιθεωρητής ζήτησε την χορήγηση πολυήμερης αναρρωτικής άδειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Μανιώτης ουδέποτε εξέτασε τον κ. Νικολάου, ο οποίος πράγματι επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία της Νευροχειρουργικής Κλινικής και χωρίς να υποβληθεί σε οποιαδήποτε διαγνωστική εξέταση, ο γιατρός εξέδωσε ιατρική γνωμάτευση με αναγραφόμενη διάγνωση «Διαταραχές των οσφυϊκών και άλλων μεσοσπονδύλων δίσκων με ριζοπάθεια». Δεν συνταγογράφησε, ωστόσο, οποιαδήποτε σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι ο Επιθεωρητής είχε τραυματιστεί το 2008, αλλά την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον δεν παρουσίαζε καμία σημαντική δυσκολία κίνησης, που να σχετίζεται με τα πόδια, την μέση ή γενικότερα την περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι, γνωρίζοντας προσωπικά τον Νίκο Χαυτούρα, και θέλοντας να δικαιολογήσει την απουσία από την εργασία του, έπεισε τον τελευταίο να διαπράξει την αξιόποινη πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση. Επίσης, εν γνώσει του ο Επιθεωρητής χρησιμοποίησε ψευδή βεβαίωση – πλαστό κατά περιεχόμενο δημόσιο έγγραφο, προκειμένου να εγκριθεί η χορήγηση σε αυτόν της αναρρωτικής άδειας 30 ημερών.

Πηγή: gegonota.news

Tags: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης από δήθεν υπαλλήλους του καταγγέλλει ο Δήμος Θέρμης
Βόρεια Ελλάδα

Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και εξαπάτησε ηλικιωμένη στην Ημαθία – Άνω των 80.000 ευρώ η λεία – Δυο συλλήψεις

Πρόκειται για δύο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα που συνελήφθησαν προχθές σε περιοχή της Ημαθίας για τηλεφωνική απάτη που...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
26/03/2026
Θεσσαλονίκη: Νεαρός ξεριζώνει δέντρο – Πολίτης αντιδράει (Video)
Θεσσαλονίκη

Δωρίζουν δέντρα και καθαρό αέρα

Ολοένα και πληθαίνουν οι δωρεές εταιριών για φυτεύσεις νέων δέντρων στον δήμο Θεσσαλονίκης. Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να αφήσουν...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
24/03/2026
Next Post
Λάρισα: 49χρονος διασωληνωμένος στη ΜΕΘ μετά από εργατικό ατύχημα

Στο νοσοκομείο 6χρονος που παρασύρθηκε από ΙΧ

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa