, Σάββατο
03 Ιουνίου 2023

Τέλος στο… άβατο της Μυκόνου

Έχοντας δώσει το στίγμα του για εκλογές μέσα στον Μάιο και διαψεύδοντας συζητήσεις που τον ήθελαν να σκέφτεται τις εθνικές κάλπες την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, ο πρωθυπουργός διαμορφώνει τη «γαλάζια» στρατηγική με το βλέμμα στραμμένο στους πολιτικά κρίσιμους επόμενους μήνες.

Του Νίκου Γκάτσιου

Με την κυβέρνηση να διαχειρίζεται την… επόμενη μέρα της τραγωδίας στην κοιλάδα των Τεμπών, μέσα από ένα πλαίσιο στόχων που σχετίζονται με την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και την ασφαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών μετακινήσεων, τα βλέμματα στρέφονται σταδιακά και προς τα ζητήματα της καθημερινότητας, καθώς το κοινωνικό πρόσημο της ατζέντας που φέρνει στο προσκήνιο η Ηρώδου Αττικού 19 θεωρείται από στελέχη κομβικό όσον αφορά την προσέλκυση ενός ικανού ποσοστού ψηφοφόρων που σήμερα έχουν μετακινηθεί στην αποκαλούμενη και «γκρίζα» ζώνη των αναποφάσιστων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες προκειμένου να δώσει το «παρών» στη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα σήμερα και πριν σηκώσουν αυλαία οι εργασίες του Συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Σύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ ο ίδιος προτού αναχωρήσει από την Αθήνα για την… καρδιά της Ένωσης έδειξε, εκ νέου, ότι στέκεται πάνω από θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, συγκαλώντας σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τη Μύκονο.

«Δεν είναι υπεράνω νόμου…»

«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της πρωινής σύσκεψης στην Ηρώδου Αττικού 19, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: στο πολεοδομικό και σε αυτό της αστυνόμευσης. Με τη λήξη των διευρυμένων συζητήσεων, παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, αποφασίστηκε:

* Η μετάβαση στη Μύκονο την ερχόμενη εβδομάδα μεικτού κλιμακίου από επιθεωρητή Δόμησης, επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές.

* Η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL