, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Τέτοια καταστροφή έχουμε να δούμε από το 1966”

xalkidona-plimmires1

Της Έλενας Καραβασίλη 

Ανυπολόγιστες είναι πλέον οι ζημιές στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους κατοίκους της περιοχές αλλά και τις δημοτικές αρχές να μετρούν τις πληγές τους. Ένας άντρας ανασύρθηκε νεκρός σήμερα το πρωί, ο οποίος είχε παρασυρθεί εχθές το βράδυ από τα ορμητικά νερά του Γαλλικού ποταμού.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στο karfitsa.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος γεωργικής ανάπτυξης του δήμου Ωραιοκάστρου, Θωμάς Δίγκαλης, «ο ποταμός συνεχίζει να έχει έντονη ροή. Το οδόστρωμα στο ύψος της γέφυρας έχει υποχωρήσει εντελώς, βλέπουμε κομμάτια του δρόμου μέσα στον ποταμό. Επίσης οι διαβάσεις στο ύψος του Πενταλόφου προς τη Σίνδο αλλά και προς τις κτηνοτροφικές μονάδες, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς».

«Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής», σημειώνει ο κ. Δίγκαλης, «τέτοια ροή του ποταμού έχουμε να δούμε από το 1966. Έχουμε χαθεί. Το μέγεθος των καταστροφών ξεπερνάει τις δυνατότητες του δήμου. Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον μόνοι μας. Η συνδρομή της Περιφέρειας και του υπουργείου Εσωτερικών είναι αναγκαία».

Να σημειώσουμε ότι με έγγραφό της προς τα συναρμόδια υπουργεία και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας. Η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου, μια ολόκληρη περιοχή στην Νέα Φιλαδέλφεια (Βάλτα). Στην περιοχή βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης ενώ κλιμάκια μηχανικών και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου καταγράφουν τις ζημιές.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.