Θ. Δημόπουλος: Οι παρελάσεις μπορούν να γίνουν με την λήψη μέτρων προστασίας

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την πραγματοποίηση των παρελάσεων με κόσμο, ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, είπε πως «η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι θα πρέπει φέτος να έχουμε κάτι ξεχωριστό σε σχέση με πέρσι που δεν είχαμε τα εμβόλια. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν οι παρελάσεις, με όσα περισσότερα μέτρα μπορεί κανείς να πάρει και βέβαια είναι μια οικειοθελής παρουσία κάποιου στην παρέλαση, δεν είναι κάτι υποχρεωτικό».

Προφανώς όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση θα ήταν χρήσιμο να πάρουν μέτρα προστασίας, μάσκες να τηρήσουν αποστάσεις όσο γίνεται, υγιεινή των χεριών, ό,τι μπορεί ο καθένας να κάνει περισσότερο για να αποφύγει έναν συγχρωτισμό που συνήθως δημιουργεί προβλήματα, συμπλήρωσε ο Πρύτανης.

Κληθείς να σχολιάσει εάν έχει δοθεί σήμα χαλαρότητας για την πανδημία και τον εμβολιασμό, ο κ. Δημόπουλος απάντησε πως δεν βλέπει κάτι τέτοιο να συμβαίνει. «Η προώθηση του εμβολίου και η δημοσιοποίηση των δεδομένων από το υπουργείο, τον ΕΟΔΥ, τους αρμόδιους φορείς, τις επιτροπές που έχουν αναλάβει την προβολή της δράσης καλύπτει όλη την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι ως επί το πλείστον οι περισσότεροι εμβολιασμοί σήμερα αφορούν την τρίτη δόση, ενώ από την άλλη, είναι πολύ λίγοι οι συμπολίτες μας που ξεκινούν τώρα τον εμβολιασμό τους. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζει η κυκλοφορία του ιού και υπάρχει η ανησυχία τώρα που βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και ενόψει του χειμώνα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, τον συγχρωτισμό με κλειστά παράθυρα παράλληλα με την γρίπη και τις άλλες συγγενείς λοιμώξεις, για το που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση».

Πηγή: ertnews.gr