, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Θα κάνουμε Πρωτοχρονιά με… δύο μπούτια» (ΦΩΤΟ)

kapani_30dec2015_eΦτωχικό θα είναι για πολλούς Θεσσαλονικείς το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, αφού όπως λένε στο karfitsa.gr, τα χρήματα δεν φτάνουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να μπορέσουν να αγοράσουν τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι. Φέτος το κοτόπουλο έχει την τιμητική του, αφού στο Καπάνι, αρκετοί είναι εκείνοι που στρέφονται στις προσφορές που κάνουν οι κρεοπώλες. Συγκεκριμένα βρήκαμε τα τρία κοτόπουλα με 5€, ενώ χαμηλές είναι οι τιμές και για μπούτια, πλατάρια και φτερά και κυμαίνονται από 1.20€ έως 2.20€ το κιλό.
kapani_30dec2015_d
«Δύο μπούτια θα είναι το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας, μας τα έφαγαν ως το κόκκαλο» μας λέει μια συνταξιούχος και τα βάζει με τους πολιτικούς. «Να μην τους περιλάβω όλους τους 300 της Βουλής, πρώτα να κόψουν τις δικές τους συντάξεις και τους μισθούς τους και μετά τα δικά μας. Μας έφαγαν ως το κόκκαλο. Ό,τι έκανε η ΝΔ να μην το κάνει και ο Τσίπρας» μας λέει και αγοράζει δύο μπούτια κοτόπουλο. Όπως λέει, με κάτι συνοδευτικό και μία σαλάτα θα περάσουν την Πρωτοχρονιά, γιατί τα χρήματα της σύνταξης δεν φτάνουν για περισσότερα.
Οι γαλοπούλες δεν εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση, αλλά αρκετοί είναι εκείνοι που στρέφονται στο χοιρινό, λόγω τιμής και στο αρνί.
kapani_30dec2015_kreopolis
«Οι πελάτες ζητάνε ποιότητα και χαμηλή τιμή, πράγμα που το κατάστημά μας το έχει από παλιά. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η κίνηση είναι περιορισμένη και είναι μόνο τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, άλλες τόσες την Πρωτοχρονιά, τα Φώτα δεν το συζητάμε, είναι μια μέρα» δηλώνει στο karfitsa.gr ο κρεοπώλης, Αλέξανδρος Δρακόπουλος. Μάλιστα, αρκετοί πελάτες του, ζητούν μαλακό κρέας για να… μπορούν να το φάνε. «Αυτό που ζητάνε αρκετοί πελάτες μας είναι ένα μαλακό, φθηνό, ωραίο κρέας για να μπορούν να φάνε, γιατί πλέον δεν έχουν λεφτά ούτε στον οδοντίατρο να πάνε και δεν έχουν και δόντια» αναφέρει χαρακτηριστικά.
kapani_30dec2015_b
Προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς και η κίνηση στο Καπάνι ήταν, πάντως, σχετικά περιορισμένη, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες.
kapani_30dec2015_c
Άρης Κουτσιούκης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.