, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Θα πλημμύριζαν λαθραία τσιγάρα τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

lathraia_tsigara_fortigo2
Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τρία μέλη συμμορίας, τα οποία σκόπευαν να διοχετεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα στην εγχώρια αγορά.
Πρόκειται για δύο ομογενείς και έναν Βούλγαρο, ηλικίας 42, 50 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τα κατά περίσταση αδικήματα της Σύστασης Συμμορίας, Αντίστασης και  παράβασης του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν, σε απόμερη αγροτική περιοχή των Διαβατών, τους τρεις δράστες να μεταφέρουν, με τη βοήθεια ανυψωτικού μηχανήματος παλέτες, από το εσωτερικό αποθήκης σε επικαθήμενο φορτηγό.
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τα ανωτέρω άτομα, πλην όμως οι δύο ομογενείς, τράπηκαν σε φυγή προκειμένου ν’ αποφύγουν τον έλεγχο, κατευθυνόμενοι προς δύσβατη αγροτική περιοχή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, εντοπίσθηκαν είκοσι τέσσερις παλέτες, συσκευασμένες επιμελώς, που περιείχαν κούτες με λαθραία πακέτα τσιγάρα, τα οποία προσπάθησαν να αποκρύψουν, τοποθετώντας περιμετρικά τους άδεια γυάλινα μπουκάλια.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
254.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ένας φορητός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και το χρηματικό ποσό των 2.940 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.
lathraia_tsigara_fortigo
Επίσης, κατασχέθηκε το φορτηγό, το ανυψωτικό μηχάνημα και ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου. Τα κατασχεθέντα προϊόντα καπνού απεστάλησαν στην αρμόδια Υπηρεσία, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών – φόρων που απώλεσε το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.