, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Θάνατος 60χρονης από Κορονοϊό: Ο γιατρός μας έλεγε να μην πάμε στο νοσοκομείο

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη για να σταματήσει τη δράση του αυτός ο άνθρωπος για να μην πάνε χαμένοι και άλλοι» ζήτησε σήμερα ο άντρας που έχασε τη 60χρονη σύζυγό του από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο ίδιος κατέθετε σήμερα για 3,5 και πλέον ώρες στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου είχε κληθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε ο εισαγγελέας για να διερευνηθεί η δράση του γιατρού που ήταν ανεμβολίαστος και κρατούσε τους ασθενείς από κορονοϊό στο σπίτι τους, δίνοντάς τους συνταγές για φάρμακα που δεν είχαν καμία σχέση με αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως μεταφέρει η ertnews.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο θεράπων γιατρός συμβούλευε τη σύζυγό του και τον ίδιο να μην πάνε στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της και να καταλήξει καθώς όταν μετέβη στο νοσοκομείο, η κατάστασή της ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Ψάχνουν και για άλλα θύματα του γιατρού

Η εισαγγελία ερευνά το ενδεχόμενο θανατηφόρας έκθεσης της άτυχης 60χρονης η οποία επισύρει μέχρι και 10 έτη κάθειρξης καθώς και έκθεση για το σύζυγό της, καθώς νοσηλεύτηκε και ο ίδιος λόγω του κοροναϊού για περίπου 20 μέρες.

Επίσης, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που λάμβαναν συμβουλές ή «ιατρικές συνταγές» του ίδιου γιατρού.