, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Θέλουν να καταργήσουν αστυνομικό τμήμα που εξυπηρετεί 15 απομακρυσμένα χωριά!»

karaoglou-parousiasi-upopshfiwn3
«Το τέλος της άμεσης και έγκαιρης αστυνομικής παρέμβασης στην περιοχή του Λαγκαδά θα έρθει αν καταργηθούν τα αστυνομικά τμήματα Σοχού και Ζαγκλιβερίου, καθώς τα υπόλοιπα τμήματα έχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών».
Το συγκεκριμένο «καμπανάκι» προς το Υπουργείο Εσωτερικών χτυπά ο Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ζητά να επανεξετάστει η κατάργηση της λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων Σοχού και Ζαγκλιβερίου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών της Ελληνικής Αστυνομίας που μελετά η Κυβέρνηση.
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή που κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θίγει το πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής και επισημαίνει ότι: «Αν η παραπάνω σκέψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών γίνει πράξη, τότε θα πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις. Αφενός διότι θα  επιφορτίσει με επιπλέον αρμοδιότητες τα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία έτσι και αλλιώς έχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών, δημιουργώντας δυσχέρειες και καθυστερήσεις στην καταστολή της εγκληματικότητας και την αποκατάσταση του αισθήματος  ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου διότι θα σημάνει το τέλος της άμεσης και έγκαιρης αστυνομικής παρέμβασης στην περιοχή».
Ο κ.Καράογλου επίσης, αναφέρει στην ερώτησή του ότι: « Το Αστυνομικό Τμήμα Σοχού εξυπηρετεί τους κατοίκους 15 απομακρυσμένων χωριών  (Σοχός, Ασκός, Κρυονέρι, Αυγή, Λοφίσκος, Αρετή, Φιλαδέλφειο, Ξηροπόταμος, Ανοιξιά, Μαυρούδα, Σκεπαστό, Λίμνη, Στεφανινά, Αρέθουσα και Λευκούδα), ενώ εκείνο του Ζαγκλιβερίου μιας μεγάλης περιοχής που εκτείνεται από τα Λαγκαδίκια μέχρι τον Άγιο Βασίλειο και περιλαμβάνει τα ορεινά χωριά του Ζαγκλιβερίου, της Σαρακίνας, του Αδάμ, των Πετροκέρασων και του Αγ. Χαραλάμπους».
Με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Καράογλου ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Α) Αν επιβεβαιώνει οτι εξετάζεται η πιθανή κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων που εδρεύουν στον Σοχό και στο Ζαγκλιβέρι του Ν. Θεσσαλονίκης,  Β) Σε ποιά Αστυνομικά Τμήματα προβλέπεται να προσχωρήσει τις αρμοδιότητές τους και τις περιοχές ευθύνης τους και ποιό είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για την καταστολή και πάταξη της εγκληματικότητας στις εν λόγω περιοχές και Γ) Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των περιοχών αυτών, εάν προβλέπεται να επανεξετάσει τη διατήρηση των Α.Τ. Σοχού και Ζαγκλιβερίου με την ταυτόχρονη ενίσχυσή τους τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.