, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θέλουν τη συγνώμη του Τσίπρα οι δήμαρχοι

askounisΣυνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδημάρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Ασκούνης κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τους δημάρχους.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι απλώς ο αρχηγός ενός κόμματος. Ως εκ τούτου έχει αυξημένο πολιτικό και θεσμικό ρόλο. Ήταν μεγάλο το ατόπημα στο οποίο προέβη ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να το αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους αιρετούς», δήλωσε.

Τόνισε ακόμη ότι «η ύβρις δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο του πολιτικού πολιτισμού και της αντιπαράθεσης» και πρόσθεσε: «Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση περνάει πολύ δύσκολα λόγω των μνημονίων και των περικοπών, όταν δίνουμε μάχη να κρατήσουμε όρθιες τις κοινωνίες, να φτιάξουμε καινούριες κοινωνικές δομές για να υποστηρίξουμε τους ανέργους και τους φτωχούς, θα περιμέναμε τέτοιες προτάσεις. Αντί αυτού είδαμε ύβρεις και αδιανόητους χαρακτηρισμούς».

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.