, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονικείς ζητούσαν… λύτρα για το φορτηγό που είχαν κλέψει!

 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη φορτηγού. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα που, αφού αφαίρεσαν Δ.Χ.Φορτηγό, απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού για την επιστροφή του.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας δύο ημεδαποί ηλικίας 42 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία, κλοπής τροχοφόρου κατά συναυτουργία και αντίστασης.
Προηγήθηκε καταγγελία 43χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες, προ δεκαημέρου περίπου, αφαίρεσαν από περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης Δ.Χ.Φορτηγό ιδιοκτησίας του, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε εξοπλισμός γραφείων, συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ.
Στη συνέχεια οι δράστες, επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, απαιτώντας του εκβιαστικά την καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ, προκειμένου να του το επιστρέψουν. Ο 43χρονος, σε σχετική συνάντηση με τους παραπάνω, κατέβαλε μέρος του ποσού που του ζητήθηκε, παραλαμβάνοντας το φορτηγό, συνεχίζοντας όμως τις επόμενες ημέρες να δέχεται απειλές, προκειμένου να καταβάλει το υπόλοιπο των χρημάτων.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες (20‐02‐2016), σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο 42χρονος, προκειμένου να λάβει εκ νέου χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, και συνελήφθη. Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα συνελήφθη και ο έτερος συνεργός, ο οποίος ανέμενε να διαμοιράσουν το σχετικό χρηματικό ποσό.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο 42χρονος προέβαλε αντίσταση, προκειμένου να τη ματαιώσει. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.