12:14, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: 2.500 ευρώ λάμβαναν "σεσημασμένοι" διακινητές μεταναστών…

metanastesΤέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών, έβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση ο 28χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τέσσερα ακόμη μέλη ηλικίας 25, 50 35 και 39 ετών, άπαντες υπήκοοι Συρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και «Διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό της χώρας».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 29-05-2015, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν ο διευθύνων την οργάνωση μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, καθώς επιβίβασαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN, είκοσι αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, μεταξύ των οποίων και (5) ανήλικοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο εξωτερικό.
Αμέσως μετά τη σύλληψη των ανωτέρω, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 – 2.500 ευρώ έκαστος, στον 50χρονο και στον 35χρονο, οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος για τη λειτουργία είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη πράξη.
Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά 12.170 ευρώ σχετιζόμενα με την παράνομη διακίνηση των αλλοδαπών, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ορισμένα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.