, Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Απαλλαγές για την υπόθεση προμήθειας υλικών σε νοσοκομεία

axepaΑπηλλάγησαν των κατηγοριών τους 85 άτομα που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση των προμηθειών αιμοδυναμικού υλικού στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που δημοσιεύτηκε απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από τις βαρύτατες κατηγορίες που -κατά περίπτωση- τους βάρυναν. Ανάμεσα σε όσους είχαν καταστεί κατηγορούμενοι ήταν γιατροί, ιδιοκτήτες φαρμακοβιομηχανιών, εκπρόσωποι προμηθευτριών εταιρειών υγειονομικών υλικών, στελέχη των νοσοκομείων, όπως επίσης διοικητικοί υπάλληλοι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κ.ά.

Η υπόθεση είχε διερευνηθεί από οικονομικούς επιθεωρητές, που στο πόρισμα τους είχαν διαπιστώσει παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς στην προμήθεια των υλικών. Οι εμπλεκόμενοι γιατροί, κατά την ανάκριση, τόνισαν ότι το έργο της αξιολόγησης των προτεινόμενων υλικών αιμοδυναμικού εργαστηρίου ήταν εξαιρετικά δύσκολο και αρνήθηκαν ότι ευνόησαν συγκεκριμένες εταιρείες.

Όπως υποστήριξαν απέκλεισαν από τους διαγωνισμούς εταιρείες των οποίων τα υλικά δεν διέθεταν τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

protothema.gr