21:00, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Θεσσαλονίκη: Διακινούσε ναρκωτικά με πατίνι

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες της 04-07-2021 στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, Α.Π.Θ.) τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 29, 30, 27 ετών και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 52 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος μετέφερε με τη χρήση ηλεκτρικού πατινιού, ναρκωτικές ουσίες από χώρο απόκρυψης εντός του Α.Π.Θ. προς τον 30χρονο, ο οποίος τις αποθήκευε σε σημεία της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, απ΄όπου στη συνέχεια τις παραλάμβανε ο 27χρονος με σκοπό την πώλησή τους. Επιπλέον, συνελήφθησαν οι δύο (2) παραπάνω ημεδαποί, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν (3) μικροδέματα κάνναβης τα οποία προμηθεύτηκαν από τον 27χρονο έναντι χρηματικού ποσού.

Σε δύο σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν (26) μικροδέματα κάνναβης και (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο συνολικού βάρους (40,08) γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή δύο (2) εκ των συλληφθέντων βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών. Τέλος, κατασχέθηκε το ηλεκτρικό πατίνι ως μέσο τέλεσης αδικήματος.

Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ» συνέλαβαν απογευματινές ώρες της 05-07-2021 στο κέντρο της πόλης, δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 38 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών από το Τμήμα Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πλαστικό φιαλίδιο, που περιείχε ναρκωτική ουσία σε μορφή σκόνης και ¨βραχάκια¨, συνολικού μικτού βάρους (122) γραμμαρίων. Επιπλέον, από την κατοχή των συλληφθέντων και το προαναφερόμενο όχημα, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.900) ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών, (5) κινητά τηλέφωνα και (3) κάρτες sim ως μέσα διευκόλυνσης των παράνομων συναλλαγών τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία Αρχείου