Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιστάμενης έρευνας, εξιχνίασαν υπόθεση που αφορά σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία σημειώθηκε εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στις 17 Ιανουαρίου 2024, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, “μπούκαραν” στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, έβαψαν σε τοίχο με σκούρο μπλε σπρέι τη φράση: “Ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια” και είχαν σπάσει το ένα τουρνικέ που υπάρχει στην είσοδο.
Στη συνέχεια, τα δύο άτομα είχαν ανέβει στον 4ο όροφο του κτηρίου, εκεί όπου βρίσκονται η Γραμματεία Συγκλήτου, η Γραμματεία Πρυτανικού Συμβουλίου και η Νομική Επιτροπή και έγραψαν και εκεί με σπρέι τη φράση: “Ιδιωτικά Πανεπιστήμια”.
Όπως προέκυψε από την ΕΛ.ΑΣ., δράστες είναι δύο νεαρά άτομα, ένα αγόρι 23 ετών και ένα κορίτσι 20 ετών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



