, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «Έβρεξε» ισόβια στο Κακουργιοδικείο

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη μέχρι και 13 χρόνια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για το στυγερό έγκλημα πού έγινε το Μάιο του 2015 στο Δενδροπόταμο με θύμα 18χρονο ο οποίος μαζί με τον πατέρα του δέχθηκε επίθεση από μία οικογένεια.

Το δικαστήριο καταδίκασε ένα ζευγάρι σε ισόβια ενώ ποινές φυλάκισης επέβαλε στα δύο τους παιδιά που συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση. Για την υπόθεση πρωτόδικα είχε καταδικαστεί κι άλλο ένα πρόσωπο, ο πατέρας της οικογένειας, όμως έχασε τη ζωή του στις φυλακές.

«Ήταν δικαίωση, όμως η ψυχή του Ισαάκ δεν θα αναπαυτεί ποτέ κάθε μέρα ξυπνάμε χωρίς αυτόν», είπαν οι γονείς του 18χρονου. Ο πατέρας του μάλιστα ήταν αυτός που είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση και νοσηλεύτηκε για πολλές ημέρες.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν και επιβεβαίωσαν ότι κίνητρο σε επιθέσεις ήταν οι διαφωνίες για τις θέσεις των μικροπωλητών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 13 χρόνια για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του άντρα, ισόβια κάθειρξη επιπλέον 10 χρόνια και 11 μήνες για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας για τη σύζυγό του, ενώ σε φυλάκιση 24 και 32 μηνών, με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν τα παιδιά τους που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.