23:51, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Θεσσαλονίκη: Καταδίκες για το βιασμό ανήλικου από ομοεθνείς του

Σε κάθειρξη 9 και 14 χρόνων καταδικάστηκαν δύο Πακιστανοί 31 και 27 χρόνων αντίστοιχα, για την αρπαγή, βιασμό και εκβίαση ανήλικου ομοεθνή τους το Νοέμβριο του 2019. Συγκλονιστικό ήταν το βίντεο που είχαν βρει οι αστυνομικοί στο κινητό τηλέφωνο του 27χρονου στο οποίο γυμνός ο ανήλικος εκλιπαρούσε συγγενείς του να δώσουν χρήματα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός του τμήματος προστασίας ανηλίκων ο 17χρονος που εκείνη την περίοδο φιλοξενούταν σε δομή της «Άρσις», είχε καταγγείλει πως οι ομοεθνείς του τον κρατούσαν επί τρεις ημέρες μέσα σε κατάστημα ρούχων στην οδό Μοναστηρίου, όπου τον βίασε ο ένας και τον κρατούσε ο δεύτερος. Αναφορικά με τα ποσά που ζητούσαν για την απελευθέρωσή του βρέθηκε απόδειξη μεταφοράς 200 ευρώ από συγγενή του 17χρονου στην Ισπανία, που είχε παραλάβει ο 27χρονος.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ζητήθηκε και να εξεταστεί ο ιατροδικαστής για ν’ αποδείξουν ότι δεν υπήρχε βιασμός, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Παράλληλα ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα τα όφειλε το θύμα στον κατηγορούμενο και πως το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε με τη συναίνεσή του, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τον συγγενή του. Πάντως ο ανήλικος έχει ήδη φύγει στην Ελλάδα και πλέον ζει με τον θείο του στην Ισπανία.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και διατήρησε τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί, ενώ οι ίδιοι παραμένουν στις φυλακές.