, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ- Πανεπιστήμιου Ανθρωπιστικών Επιστημών των ΗΑΕ

Μνημόνιο ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας υπέγραψαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών Mohamed bin Zayed (MBZUH) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα δύο ιδρύματα θα συνεργαστούν σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, όπως είναι της θεολογίας, της θρησκείας, του πολιτισμού και της γλώσσας. Το μνημόνιο, που υπέγραψαν ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας και η Δρ Karima Matar AlMazrouei, ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου MBZUH των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προβλέπει την ανταλλαγή καθηγητών και φοιτητών, τη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων και θερινών σχολείων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η υπογραφή του έγινε στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, παρουσία του πρίγκιπα Mohamed Rashid Al Hameli και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του MBZUH, ενώ από το ΑΠΘ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Καθηγητής Νικόλαος Μαγγιώρος, και η Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Αγγελική Ζιάκα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.