, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Νεαρές με Σύνδρομο Down έγιναν για μια ημέρα πωλήτριες σε σούπερ μάρκετ

Η Φραντσέσκα και η Νατάσα είναι δύο νεαρές με Σύνδρομο Down. Ζουν μόνες στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ και όνειρό τους είναι να βρουν σύντομα τη δική τους δουλειά.

Σήμερα εργάστηκαν συμβολικά σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ευόσμου, διεκδικώντας το δικαίωμα της ένταξης των ανθρώπων με Σύνδρομο Down στην αγορά εργασίας.

Η κοινωνική λειτουργός, Δανάη Παπαδοπούλου, τις συνόδευσε στο στούντιο της TV100 Thessaloniki, όπου μίλησαν για την εμπειρία τους στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” και δήλωσαν χαρούμενες για τη νέα αρχή.

“Ο στόχος είναι η ένταξη των ανθρώπων με Σύνδρομο Down στην αγορά εργασίας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαίωμα στην εργασία και σήμερα κάναμε μια διεκδίκηση αυτού του δικαιώματος” σημείωσε η κα Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε: “Πλέον και η κοινωνία είναι πιο δεκτική στους ανθρώπους με αναπηρία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι οικογένειες αρχίζουν να κατανοούν ότι δεν μπορούμε να έχουμε για πάντα ένα παιδί μέσα στο σπίτι. Τα άτομα αυτά πρέπει να αναλάβουν πλέον ρόλους ενηλίκων και τα κορίτσια το έχουν καταφέρει“.

Δείτε το βίντεο εδώ:

https://www.facebook.com/watch/?v=668818240995789

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.