, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ομιλίες και κατάθεση στεφάνων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

ÁÈÇÍÁ - ÐÏÑÅÉÁ ÌÍÇÌÇÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÃÅÍÏÊÔÏÍÉÁ ÔÙÍ ÁÑÌÅÍÉÙÍ (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)Εκδηλώσεις μνήμης για την 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αρχίζουν σε λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα οι η Αρμενική Εθνική Επιτροπή έχει προγραμματίσει για σήμερα, Κυριακή 26 Απριλίου:
Ώρα 11.3ο π.μ.
* Κεντρική εκδήλωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ευθύνη και οργάνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής.
* Χαιρετισμοί από τους κ.κ.: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης που είναι η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΜΑΘ) Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Εκπρόσωπο της Αρμενικής Νεολαίας.
* Ομιλία του εκδότη κ. Ragip Zarakolu με θέμα: «Αρμένικη Γενοκτονία: Η προσέγγιση της τουρκικής κοινωνίας προς την αναγνώρισή της».
Ώρα 13.30 μ.μ.
* Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.:
-Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητής Ανασυγκρότησης (ΥΜΑΘ), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
-Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας.
-Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού.
-Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
-Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
-Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης.
-Εκπρόσωπο Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.