Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σημαίες, συνθήματα και πανό πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο πλαίσιο του 8ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.
Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συγκεντρώθηκαν μετά τις 18.00 γύρω από το άγαλμα Βενιζέλου με το σύνθημα «κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα» και αιτήματα κατά της ομοτρανσφοβίας και του σεξισμού.




Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ενώνουμε τις φωνές μας με όσα πλάσματα αντιστέκονται, ενώνουμε τις φωνές μας με τους εξεγερμένους φοιτητές και καθηγητές στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης, του Καναδά, της Αυστραλίας. Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα που ξεπήδησε από την εξέγερση στο Στόουνγουολ τον Ιούνη του 1969 στη Νέα Υόρκη και τη δένουμε με τις διεκδικήσεις του σήμερα. Δίνουμε χρώμα με τους αγώνες μας σε έναν κόσμο που σκοτεινιάζει».


Σημειώνεται πως πριν τις 20.00 ξεκίνησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα επίσης υπέρ της Παλαιστίνης.

