, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Προχωρά η αποκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων του κεντρικού δήμου μετά την κυβερνοεπίθεση

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η αποκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά την κυβερνοεπίθεση που είχε δεχθεί, ανέφερε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Ζέρβας προς το Σώμα, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, είπε πως ήδη υπάρχουν 630 τερματικές μονάδες, ενώ προγραμματίζεται η προμήθεια επιπλέον 500 υπολογιστών.

«Ολες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε λειτουργία. Σε διαφορετικό πόστο καθεμία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πολίτης που να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από υπηρεσία» σημείωσε ο δήμαρχος.

Περαιτέρω εξηγήσεις ζήτησε ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» ρωτώντας τη διοίκηση «για ποιο λόγο έγινε ο δήμος μας στόχος; Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαδικασία είναι αυτή, 2,5 μήνες μετά το γεγονός και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Μας ρωτούν οι πολίτες και πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.