, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες δύο επικίνδυνων ληστών(φωτό)

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ατόμων , σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή και άπαξ, της παράνομης οπλοφορίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν ο μεν πρώτος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε όπλα, αλλά και δυνάμει Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος για αντίσταση. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οι δύο άντρες συνελήφθησαν εκ νέου.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστείες σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών τους ηλικίας 37 και 27 ετών, ήδη κρατούμενων σε Καταστήματα Κράτησης για περιπτώσεις ανθρωποκτονίας και ληστείας αντίστοιχα.

Πρόκειται για τους:

1) (επ) UPE ή MERKO (ον) BERSI ή GERSI ή GERH ή RIGELS του TANI ή ANDREA ή ANDREAS ή TRITAN ή DRITAN ή TRIDAN, γεν. 1997 ή 1999 ή 2000 στην Αλβανία

2) (επ) KRYEMADHI ή KYREMADHI (ον) KASTRIOT του HAXHI, γεν. 1992 στην Αλβανία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388320 και 2310-388319 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 28-03-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.