, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Το συγκλονιστικό "ευχαριστώ" στον Π. Κουρουμπλή (ΦΩΤΟ)

kouroumplis (4)1Συγκλονιστικό ήταν το “ευχαριστώ” της Αντιγόνη Γάτου…
Η μητέρα της μικρής Ραφαέλας, γονάτισε και φίλησε τα χέρια του υπουργού Υγείας, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Κι αυτό γιατί ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή να μεταφερθεί η μικρή κορούλα της σε νοσοκομείο της Γερμανίας για να αντιμετωπισθεί η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που αντιμετωπίζει.kouroumplis (2)
kouroumplis (1)Η μόλις 1,5 έτους Ραφαέλα, πριν από αρκετό καιρό, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο και ο κ. Κουρουμπλής είχε αναλάβει προσωπικά το θέμα, επεμβαίνοντας 4 φορές για να επιτευχθεί η διασυνοριακή μεταφορά της μικρής. Είχε πληρώσει, μάλιστα και την άμβλωση αεροσκάφους για να γίνει η αεροδιακομιδή της στη Γερμανία.
Με τη σειρά του, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Είναι δύσκολο ολόκληρη Θεσσαλονίκη να έχει μόνο μια μονάδα εντατικής για παιδιά. Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα των παιδιών. Αν έχω βάλει έναν απόλυτο στόχο αυτό είναι το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».
Τόνισε ακόμη ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, η οποία είναι μοναδική στη Μακεδονία και διαθέτει μόνο οκτώ κρεβάτια.
Νωρίτερα, σημείωσε ότι θα λυθεί και το θέμα των ανασφάλιστων νεφροπαθών, που περιφέρονται από εφημερεύον σε εφημερεύον νοσοκομείο για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους.kouroumplis (3)Κατά την είσοδο του στο Ιπποκράτειο, το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία, ο κ. Κουρουμπλής έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από ασθενείς και ειδικευόμενους για τις απλήρωτες εφημερίες.diamarturia-sto-ippokrateio
Φωτογραφίες: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.