Θεσσαλονίκη: Τσουχτερά πρόστιμα και λουκέτα σε δύο καταστήματα εστίασης

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών. Σε άλλη περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη. Σημειώθηκαν 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, ακόμη, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων και 5 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία ένα άτομο συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς παραβίασε την καραντίνα, ενώ ένα άλλο άτομο συνελήφθη και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, καθώς εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες.

Σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη.

Σημειώθηκαν 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων και 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.