ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Βράβευση αστυνομικών για αξιέπαινες πράξεις

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
10/07/2023
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θεσσαλονίκη: Βράβευση αστυνομικών για αξιέπαινες πράξεις

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, απόψε, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Δραματικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, εξιχνίασης δολοφονιών, όπως αυτή σε βάρος του ‘Αλκη Καμπανού, αποκάλυψης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, πάταξης λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και διασώσεις πολιτών από επικίνδυνες καταστάσεις, αναβίωσαν στη μνήμη του ακροατηρίου, σε τελετή βράβευσης αστυνομικών για διακεκριμένες αξιέπαινες πράξεις τους και για την επίδειξη ανθρωπιάς, ιδιαίτερου θάρρους και αυταπάρνησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

“Να σας συγχαρώ για την υπηρέτηση του Δικαίου, για την προστασία των συμπολιτών, για τις πράξεις που ξεπερνούν την αίσθηση του καθήκοντος και εμπεριέχουν υψηλές αξίες και νοήματα. Τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη, την αγάπη προς το συμπολίτη”  τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης. Αφού δε, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση “τρέφει μεγάλο σεβασμό”, αναγνωρίζει το έργο των αστυνομικών και νοιώθει την ανάγκη να τους το ανταποδώσει, πρόσθεσε: “Και θα σας το ανταποδώσει, πρωτίστως με τη διασφάλιση εκείνων των όρων για την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος. Με τα μέσα, δηλαδή, με τους εξοπλισμούς που θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε επαρκώς τα καθήκοντα σας και αφετέρου να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους συμπολίτες σας. Και από την άλλη, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, να αναγνωρίζουμε εμπράκτως αυτή σας την προσφορά”.


Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση εκ μέρους του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρου Μαυροπούλου, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε ότι σε όλες αυτές τις διακεκριμένες πράξεις για τις οποίες βραβεύτηκαν οι εν λόγω αστυνομικοί, δεν σκέφτηκαν, ούτε τον κίνδυνο, ούτε τις οικογένειές τους, αλλά έδρασαν “ως όφειλαν να πράξουν” ως αστυνομικοί την ώρα του καθήκοντος, δίπλα στον πολίτη, για την ασφάλεια του πολίτη.


“Δε θα μπορούσε να μην αποτελεί σκοπό αυτής της εκδήλωσης η ανάδειξη των αμέτρητων κινδύνων που διατρέχουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους” ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαιρίδης. Υπογράμμισε, ότι, πέρα από τους βραβευθέντες αστυνομικούς, πολλοί ακόμη συνάδελφοι του υπερέβαλαν εαυτόν και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά στην εκτέλεση του καθήκοντός τους, πολλοί εξ αυτών τραυματίστηκαν, και εκατόν σαράντα και πλέον έχασαν τη ζωή τους κι έγιναν παραδείγματα αυτοθυσίας για τους συναδέλφους τους.

Related Post

Κοζάνη: Τον «τσίμπησαν» για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση σε 19χρονο και 48χρονο

Μία τιμή στον Παναγιώτη Σπύρου που, ίσως, άργησε!


“Θέλω να πιστεύω, ότι η νέα κυβέρνηση θα πράξει τα απαραίτητα για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας” πρόσθεσε ο κ. Τσαιρίδης.


Συγκλόνισε η  βράβευση αστυνομικών του τμήματος εγκλημάτων Κατά της Ζωής, που χειρίστηκαν μεταξύ άλλων την υπόθεση της δολοφονίας του ‘Αλκη Καμπανού, θύματος οπαδικής βίας. 


“Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Χρειάζεται πολυ δουλειά, θέλει ομαδικότητα, όλοι μαζί σαν ομάδα εργαζόμαστε σκληρά και συνήθως το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και μας δίνει και ηθική ικανοποίηση. Το βλέπεις στα πρόσωπα των ανθρώπων που έχουν χάσει τον δικό τους άνθρωπο. Η υπόθεση είχε πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα, υπήρχε μεγάλος αριθμός των δραστών (δώδεκα), υπήρχε έντονη κοινωνική πίεση, αλλά εμείς έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί και αντικειμενικοί και αποτελεσματικοί. Όλα αυτά δυσχέραιναν κάπως το έργο μας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η μεγαλύτερη επιβράβευση στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων, είναι όταν αναγνωρίζεται αυτή η προσπάθεια από τις οικογένειες των θυμάτων” είπαν οι βραβευθέντες αστυνομικοί.


Στις αξιέπαινες πράξεις αστυνομικών που ξεχώρισαν περιλαμβάνονται η επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου που πραγματοποίησε οκτώ ληστείες εντός δύο ωρών, η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ, η εκτός υπηρεσίας παρέμβαση αστυνομικού για απεγκλωβισμό ηλικιωμένου ατόμου, η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραξε  εικοσιτέσσερεις κλοπές με την μέθοδο της απασχόλησης, η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονται σε παράνομη προώθηση και μεταφορά αλλοδαπών, η συμμετοχή αστυνομικών σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης και αποτροπής περιστατικών βίας και επεισοδίων, η αποτροπή αυτοκτονιών, γυναικοκτονιών, πνιγμών, κ.ά..


Ο λόγος δόθηκε και στους ίδιους τους αστυνομικούς για να περιγράψουν τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά τους από τις υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκησαν, αλλά και σε βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, που επέδωσαν τις διακρίσεις στους αστυνομικούς.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου, Διαμαντής Γκολιδάκης και Φάνης Παππάς, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, υπηρεσιακά στελέχη της ΕΛΑΣ και των σωμάτων ασφαλείας, κ.ά..


Η μπάντα της αστυνομίας επένδυσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ προβλήθηκε και δεκάλεπτο βίντεο με τις κυριότερες υποθέσεις, για τις οποίες απονεμήθηκαν οι βραβεύσεις στους αστυνομικούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Tags: ΑστυνομίαΘεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άντρας για σφαγή αρνιού στο Σέιχ Σου
Κοινωνία

Κοζάνη: Τον «τσίμπησαν» για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά

Συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κοζάνη ένας 29χρονος, μετά από έρευνα χθες το απόγευμα στην οικία του, για παραβάσεις της νομοθεσίας...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
01/05/2026
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονη λόγω μέθης
Θεσσαλονίκη

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

Μια σοκαριστική υπόθεση εκτυλίσσεται στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, καθώς μια 59χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε διαμέρισμα. Σύμφωνα με τις...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
30/03/2026
Next Post
Επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Κεντζιόρα

Επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Κεντζιόρα

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa