, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Χωρίς μέσο μεταφοράς 12.500 μαθητές

mathites
Δίχως μέσο μεταφοράς κινδυνεύουν να μείνουν 12.500 μαθητές στο νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μεταφέρονται με λεωφορεία στα σχολεία τους, καθώς οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά τους κηρύχθηκαν άγονοι.
Το «μπαλάκι» για την καθυστέρηση επιρρίπτει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατηγορεί τα συναρμόδια υπουργεία.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αφού η Πολιτεία δεν λύνει τον γόρδιο δεσμό, θωρακίζοντας τις διαδικασίες προκειμένου να μην υπάρχουν άγονες προκηρύξεις και διαγωνισμοί», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ Σίμος Δανιηλίδης.
Για «αδιέξοδο», λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚ, δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Περιφέρεια για την καθυστέρηση της διαδικασίας.
«Απευθύνω έκκληση στα υπουργεία για παράταση των περσινών συμβάσεων για δύο μήνες ώστε και να μην υπάρξει πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών, με την έναρξη της σχολικής περιόδου αλλά και να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος ώστε να γίνουν τροποποιήσεις στην ΚΥΑ για να μην έχουμε ξανά άγονους διαγωνισμούς», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, εξηγώντας πως δεν υπήρξε κανένας μειοδότης, εκτός από έναν για κάποια δρομολόγια όμως που αφορούν μεταφορές με ταξί και για ειδικά σχολεία μόλις για το 10% των μαθητών.
«Στους περιαστικούς δήμους δεν υπάρχει όμως ούτε ένας ανάδοχος«, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι οι τροποποιήσεις στην ΚΥΑ θα βοηθήσουν ώστε να λυθούν ζητήματα που αφορούν ομαδοποιήσεις δρομολογίων.
«Το πρόβλημα υπάρχει σε συγκεκριμένα δρομολόγια και ειδικότερα στα κοντινά και επειδή είναι μέσα στο ‘πακέτο’ και αυτά, είναι αναγκασμένοι οι λεωφορειούχοι να τα πάρουν όλα μαζί ενώ δεν τους συμφέρει από άποψη κόστους», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.
 
 
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.